Vi är ett team med språk- och teknikentusiaster som tillsammans jobbar för att bygga den bästa söksidan för språkkurser.

Vårt mål är att hjälpa dig planera din språkupplevelse. Vi har utformat vår webbplats för att hjälpa dig att enkelt jämföra tusentals kurser på en gång. Om du vill tillbringa timmar med att söka igenom varje individuell språkskolas hemsida själv, är det ett alternativ. Om du föredrar ett enklare sätt att hitta en bra deal, så kan vi hjälpa till. Vår webbplats presenterar kursresultat på ett sätt som gör att du kan välja den bästa kursen för dig genom att titta på endast en sida.

Hos Language International vill vi göra din upplevelse bättre och betona det roliga i att planera din språkkurs


Träffa våra grundare

Karen Ong
Karen Ong

Grundare och VD

Hennes passion för språk och olika kulturer ledde henne att starta Language International. Karen är en språk- och reseentusiast, talar 6 språk (och lär sig för närvarande ett sjunde, tyska) och har rest till över 100 städer på 6 kontinenter.

Language International är en fortsättning på hennes intresse för att underlätta språk och kulturutbyte. Innan hon startade Language International grundade hon MyHappyPlanet.com, en utbytesplats för peer-to-peer-språk. Karen har en MBA från Harvard Business School där hon fick Robert F. Jasse Award.

Michael Reich
Michael Reich

VD och CFO

Michael talar engelska, tyska och franska flytande och lär sig nu kinesiska. Han föddes i Tyskland och studerade i Frankrike, Tyskland och USA. Han övervakar nu våra försäljnings- och finansfunktioner på Language International.

Innan Language International grundade han UpDown.com, en virtuell investeringsplats, och var ägare till Spirit Link GmbH, ett IT-konsultföretag. Michael har en MBA-examen från Harvard Business School och en kandidatexamen i företagsekonomi vid universitetet i Reutlingen i Tyskland och Reims Management School i Frankrike.


Våra teamledare

Simone Reich
Simone Reich email Simone »

Lagledare och senior studentrådgivare (tyska, spanska, franska, engelska och lite arabiska)

Simone leder vårt studentråd och hjälper även våra tyska, engelska och spansktalande studenter. Hon är född i Tyskland men har bott i Colombia i ett år och i Egypten i 4 år.

Hon har en masterexamen i kulturantropologi, latinamerikanska studier och psykologi från University of Hamburg. Hon är också en certifierad översättare, tolk och främmande språkkorrespondent för spanska och franska. Innan hon började hos Language International arbetade hon som en PADI Dykinstruktör i Röda havet resort Dahab, Egypten.

Mathis Pedersen
Mathis Pedersen email Mathis »

Lagledare (danska, svenska, engelska, tyska, franska och lite italienska)

Mathis leder vårt studentråd och är också ansvarig för att rekrytera nya studentrådgivare till vårt team. Mathis är ursprungligen från Danmark och har, efter en tid i Paris där han lärde sig franska, bott i Berlin i 12 år. Han har lärt sig språk i många år och förbättrar sin franska, italienska och lär sig även bättre spanska.

Han har en masterexamen i samhällsvetenskap och kulturgeografi från Roskilde Universitet, Danmark och studerade också vid Potsdam University, Tyskland. Mathis har jobbat i många år inom kundtjänst och kundnöjdhet som lagledare eller projektledare.


Våra studentrådgivare

Fabio Reverdosa Cruz
Fabio Reverdosa Cruz email Fabio »

Studentrådgivare (portugisiska och engelska)

Fabio rådger våra portugisiska och engelsktalande studenter. Han föddes i Rio de Janeiro och har undervisat engelska i mer än 10 år.

Han har en kandidatexamen (med hedersbetygelser) i juridik, har lång erfarenhet av att hantera olika typer av officiella engelska test och vill just nu förbättra sina tyska färdigheter.

Francine Kloeckner
Francine Kloeckner email Francine »

Studentrådgivare (portugisiska, italienska, engelska)

Francine rådger våra portugisiska, italienska och engelsktalande studenter. Hon växte upp i Porto Alegre, Brasilien och bodde och arbetade också i Grenoble, Frankrike och i Rom, Italien. Förutom portugisiska och italienska talar hon franska och lite spanska och tyska.

Hon har en kandidatexamen i konsthistoria (med hedersbetygelser) från federala universitetet i Rio Grande do Sul. Innan hon började hos Language International arbetade hon i Porto Alegre och i Rom, inom kultur, museologi, konst och även inom översättning and turism.

Giorgio Piccirillo
Giorgio Piccirillo email Giorgio »

Studentrådgivare (italienska, spanska, engelska)

Giorgio rådger våra italienska, spanska och engelsktalande studenter. Han växte upp i Palermo innan han bodde och arbetade i Wien, Bristol, Sevilla och olika städer i Norge. Han talar också tyska och lite franska.

Han har en kandidatexamen i internationella relationer och avslutat sin masterexamen i internationell säkerhet vid University of Bristol, Storbritannien. Innan han började delta i Language International arbetade han inom det politiska och anti-korruptionsområdet som projektassistent och kontaktperson bland andra roller.

Iliana Pistoli
Iliana Pistoli email Iliana »

Studentrådgivare (franska, grekiska, turkiska, engelska)

Iliana rådger våra engelska, franska, grekiska och turkiska talande studenter. Hon växte upp i Aten och har grekiska som modersmål. Hon studerade internationella relationer och turkiska i Aten, Istanbul och Paris.

Hon har en kandidatexamen i turkiska från Kapodistrian University of Athens och Mimar Sinan University i Istanbul och en masterexamen i internationella relationer och turkiska från Institut National des Langues och Civilisations Orientales-Langues O 'i Paris. Hon arbetade tidigare för Migreurop, Greklands flyktingråd och Amnesty International.

Kristele Auer
Kristele Auer email Kristele »

Studentrådgivare (engelska och spanska)

Kristele rådger våra engelska och spansktalande studenter. Hon föddes i USA, växte upp i El Salvador, studerade i Nederländerna, arbetade i Frankrike och Bali, och bor nu i Berlin. Förutom engelska och spanska talar hon också franska och lär sig tyska.

Hon har en kandidatexamen i företagsekonomi i turism från Saxion University, Nederländerna. Innan hon började på Language International arbetade hon på Bali hos ett Destination Management Company.

Maria Luisa Malheiros
Maria Luisa Malheiros email Malu »

Studentrådgivare (portugisiska, spanska och engelska)

Malu rådger våra portugisiska, spanska och engelsktalande studenter. Hon växte upp i Belo Horizonte, Brasilien och har också bott i Kanada, Storbritannien och bor för närvarande i Berlin.

Hon har lärt sig hur man talar engelska genom att spela videospel som barn och har arbetat som engelsklärare under VM och OS i Brasilien.

Innan hon började hos Language International arbetade hon med videospel-lokalisering och gjorde spel tillgängliga för brasilianska användare.

Matthew Niebes
Matthew Niebes email Matthew »

Studentrådgivare (engelska)

Matthew rådger våra engelsktalande studenter från USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Australien och Nya Zeeland. Han växte upp i Peachtree City, Georgia, i USA och fullföljde sin magisterexamen i Tyskland.

Han har en magisterexamen i amerikanska studier från Universität Heidelberg och en kandidatexamen i historia och engelska (med en minor i tyska) från Emory University i Atlanta.

Michele Bianchini
Michele Bianchini email Michele »

Utbildningsansvarig och senior studentrådgivare (italienska, franska, danska, engelska)

Michele utbildar vår studentrådgivare. Han ger också råd till våra studenter som talar italienska, franska och danska. Han växte upp på Sardinien, studerade i Dijon, gick på universitetet i Pisa, arbetade i Köpenhamn och Malta, och bor nu i Berlin. Förutom italienska talar han franska och danska.

Han innehar magisterexamen i europeiska litterära kulturer från universitetet i Bologna, Universitetet i Thessaloniki och Universitetet i Haute Alsace. Han har också en kandidatexamen i europeisk litteratur och moderna språk från universitetet i Pisa.

Milda Mal
Milda Malcyte email Milda »

Studentrådgivare (franska, italienska, litauiska, engelska)

Milda rådger våra franska, italienska, litauiska och engelsktalande studenter. Hon växte upp i Vilnius, Litauen, men bodde och studerade i Bryssel och i Italien.

Hon studerade filosofi på Vilnius University ett tag och innehar kandidatexamen i regi och ljud bildkonst från Lietuvos Muzikos ir Teatro akademija i Vilnius. Hon studerade också direkt vid Centro Sperimentale di Cinematografia i Rom, Italien. Innan hon började hos Language International arbetade hon på filmuppsättningar som regissör, AD, produktionsassistent och videoredigerare. På fritiden ressigerar och producerar hon fortfarande dokumentär- och fiktionsfilmer samt musikvideor och annat reklaminnehåll för företag och privatkunder.

Nicole Arevalo
Nicole Arevalo email Nicole »

Studentrådgivare (spanska, tyska, engelska)

Nicole rådger våra spanska, tyska och engelsktalande studenter. Hon växte upp i Chile men har studerat och bott i Tyskland i åratal.

Hon är en professionell översättare och tolk från Universidad de Concepción i Chile. Hon fick också ISAP-DAAD Scholarship för ett akademiskt utbyte i Leipzig, Tyskland. Hon tar för närvarande sin masterexamen i lingvistik i utländska språk vid Universität Potsdam. Innan hon började hos Language International arbetade hon i 6 år i International Relations Office på hennes universitet. Hon arbetade också med försäljning i Alcorp S.A., ett fastighetsbolag i Chile.

Omar Barahona
Omar Barahona email Omar »

Studentrådgivare (engelska och spanska)

Omar rådger våra spansktalande studenter i Latinamerika och Spanien. Han växte upp i Spanien, studerade i Nederländerna, arbetade i USA och bor nu i Berlin. Förutom engelska och spanska talar han också franska och italienska och han lär sig tyska.

Han har en kandidatexamen i Classics från Salamanca University, en M.A. i Comparative Indo-European Linguistics från Leiden University och en M.A. i spansk litteratur och lingvistik från West Virginia University. Innan han började hos Language International var han en lärarassistent i spanska på West Virginia University.

Selin Oezen
Selin Oezen email Selin »

Studentrådgivare (engelska, tyska och turkiska)

Selin rådger våra studenter som talar engelska, tyska och turkiska. Hon växte upp i Tyskland men bodde och studerade i Storbritannien och Australien. Selin har en kandidatexamen i musik från University of Chichester och en masterexamen i Solo Performance från Guildhall School of Music & Drama i London.

Innan hon började hos Language International arbetade Selin som musiker och lärare. Hon undervisar fortfarande fiol och violin på fritiden.

Sem Hoogstrate
Sem Hoogstrate email Sem »

Studentrådgivare (franska, engelska, nederländska)

Sem rådger våra franska, engelska och nederländsktalande studenter. Han föddes i Utrecht i Nederländerna, men växte upp i sydvästra Frankrike. Förutom franska och nederländska förstår han också och talar lite tyska.

Han har en magisterexamen (med hedersbetygelser) i engelska studier från Limoges University, Frankrike, och studerade också vid Coventry University, Storbritannien. Innan han flyttade till Berlin och började hos Language International var han engelsklärare i Frankrike och hade haft olika jobb inom kultur, översättning och turism.

Tamara Smith
Tamara Smith email Tamara »

Studentrådgivare (tyska, engelska)

Tamara rådger våra tyska och engelsktalande studenter. Hon föddes i Tyskland men växte upp i Storbritannien. Förutom engelska och tyska förstår och talar hon även spanska, franska och arabiska.

Hon har en BA-examen (med hedersbetygelser) på Arabiska och Antropologi från School of Oriental and African Studies (London). Innan hon flyttade till Berlin och började hos Language International arbetade hon med flyktinggemenskaper i Storbritannien, Peru, de ockuperade territorierna i Palestina och Laos, och är utbildad i brittisk asyllag. Hon undervisar nu yoga runt Berlin.

Tatiana Dubyanskaya
Tatiana Dubyanskaya email Tatiana »

Tatiana rådger våra ryska, polska och engelsktalande studenter.Hon är född i Moskva men kallar sig en resenär mellan kulturer. Hon har undervisat indiska språk och litteratur och har forskat inom området modern indisk kultur på Moskva State University i Ryssland, Jagiellonian University i Polen och Jawaharlal Nehru University i Indien.

Hon är en erfaren översättare och en passionerad lärare av hindi och engelska. Hon talar också lite Urdu och Bangla, publicerar forskningsarbeten och bloggposter på engelska och ryska, och hoppas bli mer flytande i både tyska och polska.

Yaroslav Akimov
Yaroslav Akimov email Yaroslav »

Studentrådgivare (kinesiska, ryska, tyska, engelska)

Yaroslav rådger våra kinesiska, ryska och engelsktalande studenter. Han växte upp i Ryssland och talar kinesiska och tyska flytande. På sin fritid lär han ut kinesiska till mellanliggande och avancerade studenter.

Han är doktorand i kinesisk lingvistik vid universitetet i Trier i Tyskland. Han har en masterexamen (med hedersbetygelser) i East Asian Studies från Freie Universität Berlin och en kandidatexamen (med hedersbetygelser) i kinesisk filologi från Moskva State University. Han mottog stipendier från den katolska akademiska utbytestjänsten (KAAD) 2013 och Peking University 2010.


Vårt marknadsföringsteam

Camila Onodera
Camila Onodera

Projektchef

Camila förvaltar våra interna projekt och innehåll. Hon är brasiliansk, växte upp i São Paulo och älskar att lära sig nya språk: hon har studerat engelska, japanska, italienska, spanska och tyska.

Hon har en magisterexamen i mode- och estetikhantering från universitetet i São Paulo och en kandidatexamen i reklam och marknadsföring från Universidade Presbiteriana Mackenzie. Innan hon började hos Language International arbetade hon som community manager och kundservice för Procter & Gamble och som konstdirektör för Editora Abril i Brasilien.

Matthew Niebes
Matthew Niebes

Chef för skolförhållandehantering

Matthew hanterar relationer med vårt nätverk av språkskolor runt om i världen. Han växte upp i Peachtree City, Georgia, i USA och fullföljde sin magisterexamen i Tyskland.

Han har en magisterexamen i amerikanska studier från Universität Heidelberg och en kandidatexamen i historia och engelska (med en minor i tyska) från Emory University i Atlanta.


Vårt ekonomi- och redovisningsteam

Marcis Bokmanis
Marcis Bokmanis

Ekonomichef

Marcis hanterar Language Internationals leverantörsskulder och fordringar. Han växte upp i Riga, Lettland och flyttade nyligen till Berlin, Tyskland. Han talar engelska, lettiska, ryska och även lite tyska.

År 2007 tog Marcis examen från Lettlands universitet i Riga med en kandidatexamen i ekonomi. Innan han blev medlem i Language International var han analytiker vid AS DNB Banka i Riga och en revisor på Reverta, ett distresserat kapitalförvaltningsbolag i Riga. På fritiden njuter Marcis av långdistanslöpning.

Siri Amanda Rääf
Siri Amanda Rääf

Junior Ekonomichef

Siri växte upp i Stockholm, Sverige. Hon talar svenska, engelska och började nyligen lära sig tyska.

Innan hon flyttade till Berlin år 2018 bodde hon i Melbourne, Australien, i sju år. I Melbourne fullföljde hon en Bachelor of Business (Bokföring) och arbetade med sina studier som en betalningsansvarig.

Innan hon gick med i laget hos Language International var hon en redovisningsadministratör hos Audible GmbH. Nu hanterar hon Language Internationals leverantörsskulder och kundfordringar tillsammans med Marcis.


You?

Want to see your face here?

We're a fast-growing start-up and we're eager to connect with exceptional individuals who might be interested in joining our team.

If you are energized by our mission of changing the way people find and discover life-changing immersion programs, we'd love to hear from you. Drop us a line at [email protected].


Our office

BerlinSchönhauser Allee 6/7, 10119, Berlin, Germany